czwartek, 25 kwietnia 2013

pesto z pieczonych buraczków


Ostatnio miałam zapas buraczków z których trzeba było coś zrobić jak najszybciej, by się nie zepsuły. Oczywiście pomysłu szukałam na KWESTII SMAKU. Przepisów z wykorzystaniem buraczków było dużo. Zdecydowałam się na pesto z pieczonych buraczków. Byłam ciekawa jak będą smakowały w połączeniu z orzeszkami i parmezanem, czy będą tak dobre jak moje ulubione pesto z zielonej natki? Okazało się, że pesto wyszło bardzo smaczne! Zjadłam z grzankami. Może kogoś z Was zainspiruję do wykonania tego ciekawego pomysłu.






Do napisania!






6 komentarzy :

  1. Mudze kiedys sprobowac, bo to 'zielone' lubie, wiec moze i to mi zasmakuje. Warto eksperymentowac w kuchni, bo mozna odkryc nowych ulubiencow :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, bez eksperymentów nigdy się nie dowiemy czy coś do siebie pasuje czy nie :) A wiesz dzis słyszałam o pesto z koperku z pistacjami... hmm ciekawe?

      Usuń
    2. hmm ciekawe! Uwielbiam koperek :)

      Usuń
  2. Cześć ;)
    Musi to wszytko być bardzo smakowite...nigdy nie robiłam takiego dania...fajny kolor ;) buziaczki Ania

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. musisz koniecznie spróbować, poza tym burak jest bardzo zdrowy i ten kolor... :)Można je podać np z krakersami jako zakąska.

      Usuń
  3. Witam, ciekawy pomysł na buraczane pesto, lubię gotować i krążę w poszukiwaniu inspiracji kulinarnych i wnętrzarskich. Ciekawie tutaj, wpisuję się na listę podglądaczy.
    Pozdrawiam serdecznie - Dominika

    OdpowiedzUsuń